L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC organitza un taller sobre la utilització de les teràpies digitals i la intel·ligència artificial en l'atenció sanitària, que tindrà lloc el 8 i el 9 de novembre a la seu del CSC.
Les inscripcions per assistir-hi encara estan obertes, tant per a associats al CSC com per a no associats, i el programa es pot consultar aquí.
El CSC celebra demà, a les 14 h, l'última Trobada de Salut Pública de l'any, sota el títol "One health. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis". Pilar Serrano (Diputació de Barcelona) serà la moderadora de la sessió, que comptarà amb la participació de Lourdes Migura (IRTA-CReSA), Carles Aranda (Consell Comarcal del Baix Llobregat i IRTA - CReSA) i Anna Martínez (ASPCAT). Les inscripcions a aquesta sessió encara estan obertes per assistir-hi online.
El CSC va participar en el workshop "Procurement Techniques in Green Framework Agreements", celebrat el passat divendres 27 d'octubre a Torí (Itàlia). El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, va compartir amb representants de centrals de compra pública d'Itàlia, França, Regne Unit i Dinamarca els problemes i solucions en la utilització dels acords marc en les diferents centrals de compra pública.
El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, va participar el passat dijous com a ponent a l'esmorzar per a directius organitzat per Executive Forum España, una iniciativa que té l'objectiu de connectar referents de la mateixa indústria perquè puguin compartir experiències i coneixements. Gilabert va parlar de "la innovació com a palanca de la sostenibilitat" i va explicar els projectes que lidera el CSC en aquest àmbit.
Daniela Campaz, investigadora del Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC, va participar el passat 27 d'octubre a la II Jornada de Recerca de Badalona Serveis Assistencials (BSA), amb una comunicació oral en què va explicar els resultats comparatius de les enquestesCOORDENA-CAT (2017) i COORDENA-TICs(2022) a BSA,destinades a metges d'atenció primària i especialitzada de diferents entorns del sistema de salut a Catalunya.
El Fons d'Investigació en Salut (FIS) de l'Institut Carlos III ha atorgat una nova subvenció a un projecte liderat pel Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC. Concretament, a l'estudi 'Millorant l'impacte de les TICs en la coordinació i qualitat de l'atenció: una investigació operativa en col·laboració amb els/les professionals (PARTICIPA-TICs)', que ha rebut un finançament de 108.750 euros.
La Societat Catalana de Gestió Sanitària i la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN) convoquen els I Premis a l'Excel·lència en Projectes Sanitaris a Catalunya, una iniciativa que compta amb la col·laboració del CSC. L'objectiu d'aquests guardons és posar en valor i reconèixer les iniciatives excel·lents en gestió innovadora en l'àmbit de la salut que s'estan duent a terme en els diversos centres i organitzacions de Catalunya. Aquest divendres, 21 de novembre de 2023, és l'últim dia per presentar candidatures. Les bases es poden consultar aquí.
La Comissió d'Igualtat i del Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals, a través del Grup Tècnic d'Usos del Temps, ha elaborat el document "Orientacions per garantir el dret a la desconnexió digital", que serà presentat en una jornada el pròxim dia 8 de novembre. En el web del CRL trobareu més informació al respecte.
El DOGC núm. 9030 de 30 d'octubre de 2023 ha publicat el Conveni col·lectiu de treball del sector d'oficines i despatxos de Catalunya per als anys 2022-2024, que entra en vigor en la data de publicació i amb vigència fins al 31 de desembre de 2024.
El BOE núm. 257 de 27 d'octubre publica la Resolució de 23 d'octubre de 2023, de la Direcció General de Treball, per la qual es publica la relació de festes laborals per a l'any 2024. Pel que fa a Catalunya, l'Ordre EMT/153/2023, de 29 de maig, per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals per al 2024, estableix que, de les tretze festes mencionades, n'hi haurà una, a escollir, entre el 6 de gener, l'1 d'abril i el 26 de desembre, que tindrà el caràcter de recuperable, essent les altres dotze de caràcter retribuït i no recuperable.
El II Taller d'actualització de normativa laboral tindrà lloc el pròxim 15 de novembre a la seu del CSC. El taller, que s'emmarca dins l'espai Aula Laboral, va dirigit als responsables de gestió de persones de les entitats associades i servirà per analitzar les diferents novetats normatives i jurisprudencials d'àmbit laboral i d'altres àmbits relacionats. Hi participaran Carles Garcia Roqueta (Societat Catalana de Mediació en Salut), Roc Mas (Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona) i Henar Ariza, Abigail Blanco, Alfredo Bayón i Begoña Pérez (FJM Advocats). La directora executiva de CAPSS, Pilar Rol, i l'assessor laboral de la patronal, Francesc José Maria, també hi intervindran.
En el marc de la iniciativa Essencial, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), organitzarà el 15 de novembre el webinar "Trobades essencial: millorem l'atenció al naixement evitant pràctiques innecessàries". La jornada, que s'ha dissenyat en col·laboració amb la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia, l'Associació Catalana de Llevadores i ASSIR, comptarà amb experts locals i internacionals del Trinity College Dublin. La sessió es realitzarà en línia a través de la plataforma Zoom de 13.30 a 15 h. Per poder assistir-hi, cal inscriure-s'hi prèviament en aquest formulari.
L'activació del Codi ictus ha experimentat un increment progressiu a Catalunya atès que de les 6.324 activacions de 2018 es van passar a les 8.726 de 2022, és a dir, una pujada del 38% en els darrers quatre anys. Segons dades del registre de Salut, durant els nou primers mesos de l'any s'ha utilitzat en 5.711 ocasions. Es tracta d'un protocol d'actuació urgent pioner en l'àmbit europeu que identifica ràpidament els casos gràcies a la coordinació entre el SEM i el telèfon 112.
La manca d'acció va ser la conclusió més rellevant extreta d'una conferència internacional sobre atenció primària, que es va dur a terme a Kazakhstan. El Ministeri de Salut d'aquest país asiàtic, l'Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut, UNICEF i l'Oficina Regional de l'OMS per a Europa van instar els assistents a aprofitar el poder de l'atenció primària per transformar els sistemes de salut a Europa. L'Observatori presentarà pròximament un estudi global que recopila evidència dels països amb sistemes sanitaris basats en aquest model d'atenció.
RESOLUCIÓ DSO/3614/2023, de 24 d'octubre, per la qual es declara el crèdit efectivament disponible per a la dotació pressupostària de les subvencions convocades mitjançant la Resolució DSO/1401/2023, de 24 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions de projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials per a l'exercici 2023 (ref. BDNS 690149).
RESOLUCIÓ DSO/3623/2023, de 23 d'octubre, per la qual es declara el crèdit efectivament disponible per a la dotació pressupostària de les prestacions convocades mitjançant l'Ordre DSO/59/2023, de 27 de març, per la qual s'obre la convocatòria per a la prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrència d'atenció social a les persones amb discapacitat, per als anys 2021, 2022 i 2023 (ref. BDNS 684328).
ACORD GOV/216/2023, de 24 d'octubre, pel qual s'impulsa el Projecte Barris amb Futur 2023 - 2024, d'intervenció en àrees urbanes que requereixen una atenció social.